Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/160678/virtual/www/domains/jakmilovatvino.cz/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /data/web/virtuals/160678/virtual/www/domains/jakmilovatvino.cz/wp-content/themes/mioweb/modules/visualeditor/visual_editor_class.php on line 81
O projektu | Jak milovat víno

JAK MILOVAT VÍNO

Jak milovat víno? Pojďme to společně zjistit. V pěti celovečerních dílech Vám nejlepší čeští sommelieři a kuchaři předají své zkušenosti, navrhnou, která vína se hodí ke kterým receptům a představí doposud málo známý systém členění vín, který je dělí do každému pochopitelných kategorií.

 Jde si dát k rybě červené? Ke steaku bílé? Má sommelier víno ochutnat, před tím než nám ho nabídne? Můžeme reklamovat víno, které nám nechutná? Vydrží nám otevřené víno týden v lednici?  Možná ano. Možná ne. Věříme, že po pěti večerech s námi si jednoduše a s nadhledem vyberete jak v restauraci, tak i v obchodě to nejlepší víno pro Vás.


NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT?

5 ONLINE CELOVEČERNÍCH DÍLŮ

5 VYHLÁŠENÝCH RESTAURACÍ

5 NEJLEPŠÍCH SOMMELIERŮ

5 ŠPIČKOVÝCH KUCHAŘŮ

30 PREZENTOVANÝCH VÍN V 5 CHUŤOVÝCH KATEGORIÍCH

5 ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ

VÝHODY

  • Už Vás nikdy po víně nebude bolet hlava
  • Křivá láhev se světelkujícím nápisem nebude Vaše první volba
  • Medvědí krev zůstane babičce
  • Dekantér, sabráž, dosáž už nebudou cizí pojmy
  • Bude Vám jasné, že suché víno není opak mokrého
  • Zjistíte, že Pinot Grigio a Rulandské šedé jsou stejná vína
  • Budete vědět že Tramín červený je bílé víno

NEVÝHODY

  • Přestane Vám chutnat pivo
  • Redbull s vodkou Vám už nebude dávat křídla
  • Přestanete chodit pro nekvalitní vína do supermarketu
  • Zjistíte, že demíčko není šampaňské
  • Čím dál častěji vyměníte pivo za víno

TÉMATA, KTERÁ VÁS OHROMÍ

NĚCO LEHKÉHO PRO ZAČÁTEK

V prvním díle budeme probírat nejoblíbenější vína dnešní doby - vína bílá. Vína, která jsou svěží a lehká a proto jsou ideálním doplňkem oběda nebo večera s přáteli. Povíme si o tom jak se víno nalévá, jakou má mít správnou teplotu, z jakých skleniček bude chutnat nejlépe a na závěr probereme zátky neboli špunty a dozvíte se proč šroubovací uzávěr neznamená nekvalitní víno.

MILIONY BUBLINEK

Miliony bublinek se dostávají do pohybu když otevřete lahev tohoto vznešeného nápoje. Šumivá vína nesmí chybět u žádné oslavy a my vám povíme, jak se tato vína vyrábí, jak se správně otevírají a proč jsou tak oblíbená. Také probereme, jak si koupit víno, které nám nejvíce chutná, jak číst viněty a překlady názvů vín. Nejznámější region šumivých vín je bezpochyby Champagne, na které se budeme zaměřovat, ale nevynecháme ani více a více oblíbené italské Prosecco či francouzský Crémant.

LEHKÉ ČERVENÉ

V tomto díle vám představíme vína červená, která jsou svěží a lehká. Dozvíte se jak poznat, že víno není vpořádku a seznámíte se s různými mýty a pověstmi z vinařského světa. Lehká červená vína jsou zpravidla vína mladších ročníků a jsou ideální pro vinařské začátečníky, kteří se k vínům těžším musí teprve “propít”.

NENÍ PLNÉ JAKO PLNÉ

V tomto dílu si budeme vykládat o plných bílých vínech. Tato vína jsou častější v jižních zemích kde je více slunce nebo to jsou také vína která zrají v barikových sudech. Zjistíte, co to pojem plná vína vlastně znamená a také to, jaké jsou společenské zásady pití a nalévání vína. Dozvíte se komu se má nalévat nejdříve, kdo víno dolévá, proč se musí víno před podáváním ochutnat a spoustu dalšího.

TĚŽŠÍ, ALE POŘÁD TEMPERAMENTNÍ

V “italském” díle se vydáme na jih kde si povíme o plných červených vínech a významech slov jako jsou barrique a dekantace. Potom budeme putovat dále do Bordeaux které je synonymem težších červených vín. Řekneme si, jak se z lahve zavřené, ale i otevřené radovat co nejdéle díky správnému skladování.


S KÝM SE V KURZU SETKÁTE?

Pod odbornou supervizí REGINY RÁZLOVÉ


KALINA CUISINE & VINS

Gourmet restaurace Kalina cuisine & vins se nachází v krásném prostředí Starého Města. V příjemném interiéru si můžete užívat špičkovou gastronomii se skvělými víny. V kuchyni je kladen důraz na čerstvost surovin a rafinovanou chuť – to vše pod taktovkou známého šéfkuchaře Miroslava Kaliny. Styl pokrmů se nazývá novou pražskou kuchyní, ale patrný je vliv francouzské a české gastronomie.

vit hepnar

VÍT HEPNAR

Sommelier Víťa Hepnar působí již přes dvacet let v oboru a výčet jeho sommelierské kariéry je úctyhodný- Člen Asociace sommeliérů ČR , vítěz sommelierské soutěže O burgundský hrozen, trojnásobný finalista národního kola Trophée Ruinart – nejlepší sommelier Evropy. Finalista soutěže Bohemia sekt Trophée – Mistrovství ČR. Člen degustační komise časopisu Wine & Degustation. Pracoval v mnoha pražských restauracích jako např. Rybí trh, Le Terroir a dnes je šéfsommelier restaurace Kalina cuisine & vins  a partner společnosti Gourmet services která do česka dováží ta nejlepší francouzská vína.

miroslav kalina

MIROSLAV KALINA

Jako šéfkuchař i na dalších pozicích pracoval v předních českých restauracích, mimo jiné v restauraci Bazar,Aqua, Kampa Park, Šípek Bistrot či v hotelu Hoffmeister Absolvoval stáže v několika zahraničních podnicích včetně norského Oro, německého Krone či legendární tříhvězdičkové Les Prés d’Eugenie u věhlasného zakladatele nové francouzské kuchyně Michela Guérarda. Koncem roku 2012 si v Praze otevřel vlastní restauraci Kalina cuisine & vins kde působí dodnes a přídává stale další a další aktivity jako například  roli porotce televizní kuchařské show MasterChef.


GRAND CRU

Restaurace Grand Cru vznikla na krásném místě dřívější Červené tabulky, v barokním domečku s dvorem, pár kroků od Petrského náměstí. Můžete zde vybrat z 1500 druhů vín z celého světa, prémiových destilátů ze zahraniční i vlastní produkce Premier Wines & Spirits a vychutnat si je v pohodlí okouzlujícího místa ukrytého před ruchem velkoměsta.

ivo dvorak

IVO DVOŘÁK

Vice prezident Asociace sommelierů ČR, jedenáctinásobný vítěz sommelierských soutěží v ČR, vítěz Mistrovství světa Habanosommelier Havana, soudní znalec v oboru víno a ostatní alkoholické nápoje, absolvent WSET Advanced, London, držitel degustátorských zkoušek ČZPI a mezinárodního degustátorského osvědčení OIV, spoluautor knihy HLEDÁNÍ PRAVDY O VÍNĚ – SOMMELIERSTVÍ, Lektor Asociace sommelierů ČR – CERTIFIKÁT SOMMELIERA.

Ivo Dvořák je na první pohled těžká váha, ale v Jak milovat víno mluví o víně jednoduše a srozumitelně, aby opravdu každý měl možnost vše pochopit a užít si jeho díl.

jan puncochar

JAN PUNČOCHÁŘ

Vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále získal v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Nyní si jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat u nás v Grand Cru.


CASA DE CARLI

V Casa De Carli můžete ochutnat znovuzrození pravé italské kuchyně, živé a pulzující, plné čerstvých sezónních ingrediencí, inspirované všemi italskými regiony.

jiri markuzzi

JIŘÍ MARKUZZI

se od 16ti let věnuje sommeliérství a specializuje se na italská vína. Absolvoval vinařské a sommeliérské stáže v Toskánsku, Piemonte, Bordeaux a ve Švýcarsku. Již 13 let se zabývá dovozem a distribucí italských vín v ČR se zaměřením na špičkové vinaře Itálie. Před 7 lety založil a dodnes úspěšně vede svou firmu VINO MARKUZZI, která patří mezi nejkvalitnější a nejspolehlivější v ČR.

mateo de carli

MATTEO DE CARLI

Matteo prošel dlouhou cestu od Itálie, kde se ve městě Varese narodil, přes Ženevu, Four Seasons Hotel v Dublinu, Bice Mare Restaurant v Dubaji a Cipriani v Benátkách a New Yorku, aby získal jedinečné zkušenosti z různých kultur a kuchyní světa, které vyústily v naplnění jeho snu – otevření vlastní restaurace ve městě jeho srdce, v Praze.


MASA BY HERVÉ RODRIGUEZ

Moderní světová kuchyně v podání francouzského šéfkuchaře Hervé Rodriguéze, který do Prahy přenesl koncept své michelinské restaurace v Paříži. MaSa, což znamená „Manipulateur de Saveurs“ — tedy manipulátor chutí, vás rozhodně nenechá na pochybách, že jste na správném místě.

bara_cihlarova

BÁRA CIHLÁŘOVÁ

Tato vyjímečně talentovaná mladá sommelierka působí jako manager a head sommelier v restauraci MaSa by Hervé Rodriguez a víno je její velkou vášní a zálibou. Ne vždy to tak bylo, protože ho původně něměla v plánu ani studovat a její studia šly úplně jiným směrem.

Nakonec to dobře to dopadlo a díky tomu ji můžete vidět v Jak Milovat Víno.

petr brnak

PETR BRŇÁK

Mladý šéfkuchař restaurace MaSa Prague by Hervé Rodriguez, který je zároveň zástupce michelienského šéfkuchaře Hervého Rodrigueze. V dřívější době pracoval ve stejnojmenné restauraci MaSa v Paříži. Mimo to vařil v Itálii a Německu. V tuzemských restauracích vařil v restauracích Pasta Fresca, Bellevue a absolvoval několik stáží v michelinských restauracích. 


DEER PRAGUE

Deer Prague je restaurace ležící v malebném centru starého města Pražského, jen pár kroků od Staroměstského náměstí a je součástí luxusního hotelu Iron Gate. Těšit se tam můžete na moderní českou kuchyni.

jakub pribyl

JAKUB PŘIBYL

Po prvotních zkušenostech se sommelierskou prací v prestižní brněnské restauraci Borgo Agnese se přestěhoval do Prahy. V roce 2009 stal se Head sommelierem restaurace Allegro, Four Seasons Hotel Prague ověnčenou jednou hvězdou průvodce Michelin.

Díky tomuto angažmá si vyzkoušel práci ve francouzské restauraci Faventia, Terre Blanche Four Seasons Resort, která má hned dvě z maximálního možného počtu tří michelinských hvězd. Na pozici Head sommeliera dále působil v prestižních pražských restauracích Kalina cuisine & vins a Grand Cru Restaurant & Bar.

Tomáš Levý

TOMÁŠ LEVÝ

Tomáš Levý, rodák z Krkonoš je velmi vynalézavý kuchař, který se nejvyšším profesním výzvám vždy postaví čelem. Stál u zrodu restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, ověnčené michelinskou hvězdou, působil v restauracích Kampa Park, Hanavský pavilon, Red Pif. Je kuchařem, který bravurně zvládne českou klasiku i pokrmy moderní kuchyně.


ZÍSKEJTE PŘÍSTUP DO UNIKÁTNÍHO KURZU ZA 3380,- KČ 999,- KČ

Pět celovečerních dílů nabitých informacemi na Vás čeká zde na našich webových stránkách v uzavřené členské sekci.

Rozhodli jsme se, že vám dáme testovací jízdu. Můžete s námi projít první díl z našeho kurzu a když v tom pro sebe neucítíte opravdovou hodnotu, můžete z vlaku vystoupit. Máte šanci vzít své slovo zpět. Když se tak rozhodnete, budeme to bez otázek respektovat a za kurz vám vrátíme peníze.

TAK NEVÁHEJTE A POJĎTE DO TOHO. SE 100% GARANCÍ SPOKOJENOSTI NEMÁTE CO ZTRATIT!

SHRNUTÍ A PLATBA

  • O své zkušenosti se s vámi podělí 5 NEJLEPŠÍCH SOMMELIERŮ a 5 ŠPIČKOVÝCH KUCHAŘŮ z ČR
  • Nahlédnete do 5 VYHLÁŠENÝCH RESTAURACÍ a získáte 5 ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ
  • Čeká vás celovečerních 5 DÍLŮ
  • ODBORNOSTI
    Během kurzu získáte takové znalosti o víně, že už nikdy nebudete muset tápat jaké víno si v odchodě, nebo restauraci vybrat. Seznámíme vás i s mnoha dalšími fakty a zajímavostmi ze světa vína.
  • DEGUSTACE
    Součástí každého večera bude i degustace. V každém díle vás seznámíme se šesti víny, z toho 2 budou hlavní, kterým budeme věnovat více času a 4 vedlejší. Vína je možné si objednat přímo ve členské sekci kurzu, nebo si je můžete zakoupit kdekoli jinde, to necháme na vás.
  • Získáte doživotní přístup ke všem materiálům kurzu
  • Dostanete DÁRKOVÝ VOUCHER
    Abyste mohli tento kurz někomu věnovat k Vánocům.
  • MP3 audio verzi všech videí pro snadný poslech na cestách
  • DIPLOM "Znalec vína" po absolvenci kurzu
  • BONUSY: Mnoho dalších videí, materiálů a výhod
  • 100% GARANCE VRÁCENÍ PENĚZ
    Můžete s námi projít první díl z našeho kurzu a když v tom pro sebe neucítíte opravdovou hodnotu, budete mít šanci vzít své slovo zpět. Když se tak rozhodnete, budeme to bez otázek respektovat a za kurz vám vrátíme peníze. TAK NEVÁHEJTE A POJĎTE DO TOHO. NEMÁTE CO ZTRATIT!

*Platby v hotovosti možné po dohodě na tel: 602819261 na adrese Zengrova 22, Praha 6.